Отдалечен достъп с Axence nVision® 11.6

Работете хоум офис сигурно и безопасно с новия Axence nVision®

Отдалеченият достъп в nVision® със сигурност ще зарадва всички, които биха искали да имат достъп до ресурсите на фирмения компютър от личния си домашен компютър или лаптоп. Благодарение на тази функционалност ще имате достъп до приложенията и данните, използвани на работното място, без да се налага да ги инсталирате на собственото си устройство или да използвате допълнителни приложения.

Най-важното е, че ще можете да изпълнявате всички тези задачи, като същевременно поддържате най-високите стандарти за сигурност, тъй като връзката е криптирана с помощта на TLS 1.2. Така че не е нужно да се притеснявате, че чувствителни данни ще бъдат откраднати от кибер престъпници.

Новата функционалност ще позволи на компаниите да спестят пари в тези трудни времена, тъй като не се нуждае от VPN или допълнителен софтуер за отдалечен достъп, за който често трябва да плащате скъпо.

Как работи дистанционният достъп в Axence nVision 11.6®?

отдалечен достъп

Личния компютър на потребителя се свързва чрез TLS 1.2 криптиране към основния рутер в организацията, който пренасочва връзката към сървъра nVision, който предоставя достъп до определена работна станция в компанията.

Как да конфигурирам отдалечен достъп в nVision?

Стъпка едно (за администратора)

 • Изтеглете и инсталирайте най-новата версия на nVision 11.6 на сървъра (необходим е лиценз Axence nVision® за версия 11).
 • На основната конфигурация на рутера на корпоративната мрежа (с публичен IP адрес) задайте правилото за пренасочване на портове за входящи връзки на 4436 TCP порт към локалния IP адрес на сървъра nVision.
 • В конзолата nVision активирайте „Допълнителен отдалечен достъп до собственото устройство на потребителя“ в раздела „Permissions \ HelpDesk“ в прозореца с информация за потребителя:
  домашен компютър
 • Посочете компютъра, към който потребителят може да се свърже, в раздела „Permissions \ HelpDesk“.
 • Ако потребителят работи на компютъра на компанията (с инсталиран Агент) с локални идентификационни данни за акаунт в Windows, задайте паролата за акаунта nVision в раздела „Общи“ в прозореца с информация за потребителя:
  достъп
 • Стойността от полето “Потребителско име” е входът за отдалечената връзка.
 • В случай на акаунти на домейн, потребителят ще установи връзка, използвайки своите идентификационни данни за домейн, напр. name@domain.local + парола за домейн

Стъпка две (за служител у дома)

На компютъра на служителя у дома (от който той ще се свърже с компютъра във фирмата) трябва да:

 • Изтеглете и стартирайте инсталационната програма Axence nVision®.
 • Изберете “Install Axence nVision User Remote Access only” в стъпката по избор на инсталационните компоненти:
  отдалечен достъп от вкъщи
 • След стартиране на прозореца за инсталация в прозореца за вход:
  работа от вкъщи
  Address and port: публичен IP адрес на фирмения рутер, на който е конфигурирано пренасочването на портове (част А., точка 2.)
  Login: името на потребителския акаунт в конзолата Axence nVision® (част А., точка 6.)
  Password: парола на потребителския акаунт в конзолата Axence nVision® (част А., точка 5.)
 • След установяване на отдалечен достъп, въведете компютъра с потребителски идентификационни данни (същите като при физическа работа на този компютър):
  отдалечен достъп axence
Изпрати на приятел