Axence nVision® – интегрирано решение за навигация в разпоредбите на ЕС за киберсигурност

Платформата събира всички мрежови активи и политики за сигурност под един покрив

С прилагането на разпоредби като NIS2 и DORA организациите са изправени пред повишени задължения за защита на своите цифрови активи и мрежи. Съответствието с разпоредбите на ЕС за киберсигурност изисква интегрирани решения, които могат ефективно да отговорят на тези изисквания. Axence nVision® се очертава като изключителна опция, предоставяща цялостен набор от функционалности за управление и подобряване на ИТ инфраструктурата.

Единичен инструмент, неограничени ползи

Axence nVision® безпроблемно интегрира шест всеобхватни модула в един рационализиран софтуерен пакет, предлагайки множество предимства в управлението на ИТ – от услуги до сигурност. Този пълноценен инструмент за мрежова сигурност и управление на активи елиминира необходимостта от използване на няколко приложения и генерирането на допълнителни разходи.

С удобен интерфейс Axence nVision® се грижи както за ИТ професионалистите, така и за бизнес лидерите, като им дава възможност да навигират без усилие в сложни мрежови задачи.

“Причината да изберем Axence nVision® беше, че е лесен за внедряване и управление, най-вече администраторската конзола “всичко в едно”, която събира и свързва информацията между модулите”, обяснява Диана Тодорова, директор на дирекция “Дигитализация и информационни технологии” в “ЗД Евроинс” АД.

Осигуряване на съответствие и сигурност

Отвъд своята полезност като обикновен инструмент nVision помага за безпроблемно привеждане в съответствие с GDPR, ISO 27001 и NIS2. Това гарантира проактивни мерки срещу нарушения на данните и потенциални регулаторни санкции, свързани с неоторизирано използване на софтуер. От проследяване на активи до контрол на достъпа и откриване на пробиви в сигурността, nVision® дава възможност на бизнеси от всякакъв размер да укрепват своята инфраструктура и безпроблемно да поддържат стандартите за съответствие.

  • Централизирано управление на активи
    Axence nVision® опростява управлението на активи, като събира всички мрежови активи и политики за сигурност под един покрив. Това улеснява администраторите да виждат всичко с един поглед, да наблюдават проактивно, да оптимизират активите и бързо да се справят с всякакви заплахи за сигурността. С тази централизация организациите могат да изпълнят изискванията на NIS2 без усилие, като се фокусират върху това да изпреварват рисковете и да реагират бързо при инциденти.
  • Рационализирана реакция при инциденти
    Критичен аспект на съответствието с NIS2 е способността за бързо идентифициране и адресиране на инциденти. Axence nVision® опростява този процес чрез бързо анализиране на събития и генериране на отчети. Благодарение на автоматизираното откриване и анализ на инциденти организациите могат не само да изпълнят изискванията за докладване на NIS2, но и да възприемат проактивна позиция спрямо заплахите за киберсигурността.
  • Управление на достъпа до данни
    Ефективното управление на достъпа до данни е крайъгълен камък на съответствието с NIS2. Axence nVision® дава възможност на организациите да конфигурират права за достъп, да наблюдават дейностите на потребителите и да прилагат разпоредби за защита на данните. Чрез детайлен контрол върху достъпа до данни организациите могат да намалят риска от неупълномощен достъп и пробиви на данни, съгласувайки се безпроблемно с основните цели на NIS2 за защита на чувствителна информация.

Axence

Произхождайки от Полша, Axence е награден доставчик на решения за ИТ управление. С близо две десетилетия доказан успех и спечелени над 3.5 хиляди клиента по целия свят – от канадски университети до Българската фондова борса и министерства във Филипините.

С гордост спечелихме уважавания етикет “Киберсигурност, произведена в Европа”, подчертавайки нашата непоколебима отдаденост към поддържането на строги стандарти за киберсигурност.

Източник: Капитал

Изпрати на приятел