Comforte AG

компания за сигурност, ориентирана към данните

Comforte защитава данните на клиентите си, предлагайки технологично лидерство и
опит от над 20 години в защитата на данните

Comforte помага на клиентите по пътя им към киберсигурност, ориентиран към данните, като се започне с Откриване и класифициране на данни, за да се дефинират по-късно политики за това кой има достъп до тази информация и да се извърши необходимата защита на данните чрез водещата на пазара технология, базирана на токенизация – SecurDPS Enterprise.

Със седалище в Германия и офиси в САЩ, Австралия и Сингапур, Comforte изградиха глобална клиентска база. Работят с 4 от 5-те най-добри процесори за кредитни карти в света, 15 от 25-те най-добри банки в света, защитават 60% от всички международни транзакции с кредитни карти.

Спечелиха и продължават да печелят все повече и повече награди за отлични постижения в киберсигурността.

Някои от най-честите случаи на употреба на решенията на Comforte включват киберсигурност, облачна сигурност, големи данни и анализи, монетизация на данни, поверителност на данните и спазване на различни закони и наредби (PCI DSS, HIPAA, Asip Santée, GDPR и др.).

Comforte SecurDPS Enterprise - защита на чувствителни данни посредством патентована технология за токенизация/маскиране на структурирани и полуструктурирани данни

Със SecurDPS Enterprise Comforte AG може да защити данните на клиента от външни атаки, пробиви на данни и хакване на данни. Могат също така да помогнат на клиентите да намалят значително излагането на вътрешни атаки, както и да отворят анализ на данни и генериране на тестови данни и други. Типът данни, които могат да защитят, е какъвто клиентите искат да защитят в структурирана и полуструктурирана област.

Защита на корпоративните данни със
SecurDPS Enterprise

SecurDPS Enterprise съчетава патентования алгоритъм за токенизиране на Comforte AG и неговата надеждна, силно мащабируема и устойчива на грешки архитектура. Допълнен от широка гама от опции за интеграция, SecurDPS Enterprise улеснява бързото внедряване на бизнес приложения с локални, мулти-облачни, големи по обем данни и компоненти за съхранение на данни. Не изисква промени в инфраструктурата или кода. Независимо колко местите, използвате, оставяте или губите вашите данни, те винаги са защитени и са винаги поверителни.

Технологията им за токенизация е получила независима проверка от академичните среди и центровете по криптология. Например в САЩ Comforte работи с ANSI x9, който отговаря за сигурността на данните. Те са ги оценили подробно, одобрили са ги и ги препоръчват в САЩ като стъпка към преминаване към решения, ориентирани към данните.

Съответствие на данните

Има две неща, които са общи за всички закони за поверителност: защита на данните и задължително докладване на нарушения. Това е напълно логично. Дори да приемем, че всеки един член на вашата организация е активно ангажиран със защитата на данните, техните усилия не означават нищо в случай на пробив. Чувствителните данни могат да останат лични само ако са защитени.

Сигурност на големи данни

Анализът на големи данни дава безценна информация, но всеки нов поток от данни е потенциален вектор за атака, който прави традиционната сигурност на периметъра излишна и оставя вашата организация отворена за вреди. В миналото служителите по сигурността на данните и специалистите по данни бяха принудени да постигат компромис между свободното използване на данни и достатъчната защита от потенциални заплахи. Решенията за сигурност, ориентирани към данните, правят подобни компромиси ненужни, което ви позволява да защитите данните си и да ги анализирате.

Токенизацията е по-сигурен и ефективен метод за защита на данните в сравнение с най-разпространения метод – криптирането. С криптирането, когато ключът за криптиране е компрометиран, лицето има достъп до целия набор от данни. С токенизирането, ако алгоритъмът за токенизиране на данни някога бъде компрометиран, хакера получава достъп само до 1 поле с данни, тъй като прилагането на случайна стойност променя начина, по който се токенизира всяко отделно поле, което е в пъти по сигурно.

С токенизацията клиентите преместват данни в токенизирана форма. Данните са защитени от край до край. При криптиране данните се криптират в покой, но за да се използват, трябва да се декриптират, да се премине към чиста среда, да се обработят в чиста среда и след това окончателно повторно да се криптират. С токенизацията данните са защитени в покой, предават се в токенизирана форма, обработват се, връщат се в токенизирана форма, записват се в токенизирана форма. Така че сигурността в целия диапазон е много по-силна.

С Comforte клиентите могат лесно да обработват данни. Те уважават референтната цялост на оригиналните данни на клиентите си. С други думи, разглеждт оригиналните данни и имат способността да се позовават на тях. Това се превръща във възможност за клиентите им действително да използват тези данни. Те могат да пишат в таблици, в база данни, да ги извличат, да правят бизнес процеси и изчисления. Извършвате множество дейности, без да изваждате данните от токенизираната им форма. Получавате възможност за монетизиране на данните, като се спазват разпоредбите и мерките за сигурност.

SecurDPS Enterprise е базиран в среда на клиента или в облака.

Казано по-просто, Comforte има много силни възможности за интеграция с различни предлагани опции: лесна външна функция за токенизиране, външна функция, работеща върху токени, персонализиран конектор и персонализиран визуален елемент. Comforte използва прозрачна интеграция към инструментални приложения и среди БЕЗ кодиране. Така организациите могат да внедрят услуги за защита на данните в повече системи за по-малко време. Клиентите избягват и зависимостта от разработката на приложения и имат повече възможности за защита на данните в тези среди.

С всички предимства и ключови отличителни черти SecurDPS Enterprise е първокласен продукт и Comforte се радва на голям успех с все повече и повече клиенти, приемащи решението ни.

Comforte SecurDPS Enterprise - защита на чувствителни данни посредством патентована технология за токенизация/маскиране на структурирани и полуструктурирани данни

С решението за откриване и класифициране на данни клиентите на Comforte могат да открият къде са данните им и да ги класифицират. Това става по следния начин: с разрешение на клиента, Comforte откриват данните му, поставят ги във виртуално хранилище и започват да изграждат картината за това къде е връзката. Могат да направят това за структурирани и неструктурирани файлове на всяко място.

Тази ключова стъпка е първият предшественик за дефиниране на по-късни политики за това кой има достъп до тази информация и изпълнява необходимата защита на данните.
Решението им за откриване и класификация на данни получава отлични отзиви от клиентите им. Има най-високата точност на пазара! То е способно да открива всички структурирани и неструктурирани данни.
Инструментът може пасивно да наблюдава мрежата и да идентифицира чрез изкуствения интелект всички мрежови елементи. С други думи, клиентите не трябва да дефинират конкретни бази данни, които да търсят.

Как да стартираме проект със защитени данни?

Защита на чувствителни данни чрез токенизация

Псевдонимизиране и анонимизиране

Изпрати на приятел